Noris: Imam jake bolove u leđima, priznajem grešku

Formula 1 10. jul. 202018:40 > 18:44
Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

Vozač Meklarena Lando Noris je imao dosta problema na slobodnim treninzima pred Veliku nagradu Štajerske. Nije mogao da vozi dovoljno brzo zbog bolova u leđima, a dobio je i kaznu.

Prva trka Formule 1 ove sezone je bila kao bajka za mladog Landa Norisa. Sa Meklarenom je prošao četvrti kroz cilj, ali zahvaljujući sjanjim poslednjim krugovima smanjio je razliku u odnosu na Hamiltona na 4,8 sekundi i zbog kazne za Luisa se popeo tako na treće mesto. Ipak drugi vikend u Austriji možda neće tako lepo proći po Norisa.

Povezano

 „Sada sam dobro, ali kada vozim nešto mi pravi mnogo bola posebno kada vozim u brzim krivinama i kada kočim. Razgovarao sam sa lekarom ali ništa konkretno nije uzrok. Pio sam lekove, ali dosta mi smeta i dalje. Nisam mogao da uradim dovoljno krugova, morao sam da ograničim broj krugova i da obezbedim da budem u formi za subotu i nedelju„, rekao je Noris posle drugog slobodnog treninga.

Na prvom treningu Noris nije poštovao pravilo žutih zastava kada je pokraj staze stao Nikolas Latifi.

Iskreno, bila je moja greška. Bio sam na brzom krugu, ispred mene su bili vozači na sporom i obišao sam ih. Usporio sam kada je trebalo ali sam prošao pored njih. To je moja greška i malo je bilo glupo sa moje strane„, kazao je Noris koji će zbog toga morati da počne trku na poziciji za tri mesta lošijoj u odnosu na onu koju ostvari na kvalifikacijama.