Hamilton: Lepo je vratiti se pobedama; Botas: Nije loše

Formula 1 12. jul. 202016:51 > 16:59
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Aktuelni šampion Luis Hamilton zabeležio je na drugoj trci u šampionatu Formule 1 prvi pobedu ispred timskog kolege Valterija Botasa, koji je i dalje lider u generalnom plasmanu.

Prvo, želeo bih da zahvalim timu i čitavom osoblju. Tim je odradio fantastičan posao sa strategijom, moje je bilo samo da to kontrolišem na pravi način i odvezem trku – rekao je Hamilton.

Povezano

Za potpuni užitak falio mu je još samo bod za najbrži krug, koji je završio u rukama Karlosa Sainsa.

Vozio sam završnicu sa srednjim gumama, tako da nisam mogao. Ali nema veze, zadovoljan sam što sam se vratio na prvo mesto posle lošeg prethodnog vikenda. Ovo je veliki korak napred.

Valteri Botas završio je na kraju kao drugi, ali zadovoljan je pošto još uvek vodi u šampionatu

Luis je dobro startovao, od starta bio na čelu i kontrolisao trku. Juče je bilo loše, ali još imam dva boda više, tako da iz te perspektive danas nije bilo tako loše.

Botas je veliku borbu za drugu poziciju vodio sa Maksom Ferštapenom, koga je na kraju i pobedio. Priznao je Maks da nije imao mnogo šanse.

Pokušao sam, ali sam bio spor. Uradio sam šta sam mogao. Pokušao sam da mu otežam koliko sam mogao, ali sam znao da će da me pretekne. Ipak, bilo je zabavno. Podijum je dobar, ali još je posla pred nama.