Binoto: Otkazi neće učiniti Ferari bržim

Formula 1 21. jul. 202021:07 > 21:18
Podeli:
REUTERS/Maxim Shemetov

Šef tima Ferarija Matija Binoto rekao je da njegov tim ne treba da poseže za otkazima da bi preokrenuo svoju situaciju ove sezone.

Italijanski tim je imao težak start ovogodišnjeg šampionata Formule i na prve tri trke je bio daleko iza Mercedesa, koji se pokazao za klasu boljim od svih ostalih, ali je takođe morao da se bori sa ostalima.

Povezano

Zbog činjenice da su Šarl Lekler i Sebastijan Fetel osvojili samo 27 bodova, italijanski mediji uveliko spekulišu o Binotovoj sudbini, ali i ostalim čelnicima koji su radili na ovogodišnjem bolidu. Međutim, po povratku u Maranelo posle Velike nagrade Mađarske, šef ekipe Ferarija je naglasio da je sada vreme da se ojača organizacija, a ne da se traže krivci.

Imam poverenje u ljude koji rade u sportskom odseku, započeli smo dug proces koji bi trebalo da dovede do pobedničkog ciklusa. Biće potrebno vreme, ali cela kompanija razume i podržava ovu viziju. Zbog toga mi je zabavno da čitam priče koje se pojavljuju jer otkazi ne mogu da učine bolid bržim“, naglasio je Binoto.

Binoto je tokom prošlog vikenda rekao da je start sezone za Ferari bio znatno lošiji nego što je bilo ko u timu očekivao, uprkos tome što su tokom testiranja ustanovljeni određeni problemi sa bolidom. Takođe je naglasio da je glavni posao svih ljudi u fabrici da se ustanovi u čemu je tačno napravljena greška sa sadašnjim dizajnom, a nagovestio je da će možda biti potrebna kompletna promena plana.

Posle tri trke je jasno da smo u gorem stanju nego što smo očekivali i moramo da reagujemo bez odugovlačenja. Ceo projekat je reevikdiran, uz uzimanje u obzir ograničenja zbog pravila. Jasno mi je da ne postoji magični štapić u Formuli 1, ali moramo da promenimo brzinu da bismo preokrenuli situaciju, kako kratkoročno, tako i dugoročno. Možda će biti potrebno da razmotrimo našu organizaciju i unapredimo i ojačamo metode gde je potreba najveća. Ali, prgenstveno kao tim moramo da razumemo dinamiku koja je dovela do ove situacije“, istakao je Binoto.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Britanije 2. avgusta.