Čeko o Fetelu: Ni ja ne bih izbacio svog sina

Formula 1 22. jul. 202017:38 > 17:40
Podeli:
Peter Fox/Getty Images

Meksički vozač Rejsing Pointa Serhio Peres je govorio o sve češćim spekulacijama da bi mogao da izgubi mesto u tom timu zbog dolaska Sebastijana Fetela.

Kako timovi polako zatvaraju vrata u svojim timovima i dalje je veliko pitanje gde će voziti Sebastijan Fetel. Tokom Velike nagrade Mađarske je minulog vikenda prvi put bilo govora o prelasku četvorostrukog svetskog prvaka u Rejsing Point koji je delovao kao tim u kom su pozicije zacementirane za Serhija Peresa i Lensa Strola. 

Peres je godinama imao veliku finansijsku podršku iz domovine, dok je Lens Strol sin vlasnika ekipe Lorensa. Ipak deluje da bi Meksikanac mogao da ostane bez bolida u Formuli 1. 

Povezano

 „Mislim da je očigledno ako neko bude morao da ide ko će to biti. Ja sam otac, nikada ne bih izbacio svog sina, ali nema tu mnogo šta ja mogu da kažem. Ima mnogo tračeva, što se mene tiče sve ostaje isto. Imam ugovor sa timom„, rekao je Serhio Peres povodom spekulacija da dolazi Sebastijan Fetel.

Čeko Peres ima ugovor za 2021. godinu, ali u njemu postoji i klauzula o prekidu saradnje.

U svim ugovorima ima klauzula. Ona se tiče sponzorstva. To može da otvori klauzulu. Radimo naporno sa svim sponzorima da se to ne desi. Ne bih rekao da to zavisi od samo jednog sponzora„, kaže Peres.

On je inače otrkio da je već dobio ponude nekih drugih timova da vozi u 2021. godini, a veruje se da je jedan od njih Alfa Romeo.