Kvjat dobio kaznu, Reno prekršio policijski čas

Formula 1 1. avg 202011:44 > 11:47
Podeli:
Peter Fox/Getty Images

Vozač Alfa Taurija Danil Kvjat je dobio kaznu pomeranja pet mesta unazad na startu Velike nagrade Velike Britanije zbog menjanja menjača. Takođe je i Reno imao problema zbog šasije Danijela Rikarda.

Na bolidu Alfa Taurija kog vozi Danil Kvjat je uočen problem sa menjačem. Zbog toga je taj deo automobila morao da bude promenjen i Kvjat će zato dobiti kaznu pomeranja pet pozicija unazad. Inače taj problem postoji i kod Pjera Gaslija, ali Francuz neće dobiti kaznu tato što ima mogućnost da napravi promenu menjača jer nije završio trku u Mađarskoj.

Dobar produktivan dan. Jedino nismo imali sreće sa crvenom zastavom jer sam tada bio na brzom krugu i novim gumama. Naučili smo dosta toga danas„, rekao je Kvjat posle prva dva treninga u petak.

Bryn Lennon/Getty Images

I u Renou je otrkiven problem između petka i subote. Mehaničari su uvideli pukotinu na bolidu Danijela Rikarda pa je zato šasija morala da bude zamenjena. Zbog toga su menahaničari prekrišili policijski čas zbog čega neće biti kažnjeni. Po pravilima svaki tim može da prekrši policijski čas dva puta pre nego što dobije kaznu.

Rikardo je na prva dva treninga imao odlične vožnje i zaostajao je svega 16 hiljaditinki za timskim kolegom Estebanom Okonom.