Hamilton: Srce mi je umalo stalo…

Podeli:
Bryn Lennon Getty Images Sport

Vozač Mercedesa Luis Hamilton istakao je da nije bio siguran hoće li završiti trku za Veliku nagradu Britanije pošto mu je pukao prednji pneumatik.

Britanac je na čuvenom ‘Silverstonu’ ostvario treću pobedu zaredom ove sezone.

Trka je bila izuzetno uzbudljiva u samoj završnici. Tri kruga pre kraja prvo je Botasu pukao pneumatik, zbog čega je morao u boks, da bi se isto desilo i braniocu titule u poslednjem krugu.

Povezano

„Do same završnice sve je išlo glatko. Valteri je pretio, ja sam uspevao da kontrolišem situaciju. Kada sam čuo da je njegov pneumatik pukao, pogledao sam svoj i činilo mi se da je sve u redu“, rekao je Hamitlon.

„Bolid se kretao bez problema dalje, a onda je u poslednjem krugu i meni pukao pneumatik. Umalo mi je srce stalo. Molio sam se samo da završim i da ne budem previše spor. Nisam mislio da ću uspeti da prođem poslednje dve krivine. Na kraju sam bio opušten. Dobio sam informacije koliko Valteri kasni. Nikad nisam doživeo nešto ovako“.

Britanac se tako po sedmi put u karijeri našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja na ‘Silverstonu’.

Drugo mesto zauzeo je Maks Ferstapen u bolidu Red Bulu, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Ferarija Šarl Lekler.