Samo 90 minuta akcije pred kvalifikacije u Imoli

Podeli:
REUTERS/Giampiero Sposito

Trkački vikend za Veliku nagradu Emilije Romanje Formule 1 u Imoli biće na programu samo u subotu i nedelju, a vozači će imati samo jedan slobodan trening u trajanju od 90 minuta da se pripreme za kvalifikacije i trku.

Staza „Enco i Dino Ferari“ se vraća u kalendar posle 14-godišnjeg odsustva, a mesto je izborila jer je pandemija koronavirusa dovela do otkazivanje velikog broja trka u ovogodišnjem šampionatu. Pored Imole, Formula 1 će ove godine neplanirano posetiti i „Muđelo“, „Nirburgring“ i „Alharve“.

Povezano

Još prošlog meseca, kada je objavljeno da je Imola uvrštena u kalendar, znalo se da će timovi dobiti dan više pauze posle Velike nagrade Portugala tako što se u petak vozači neće naći na stazi. U utorak je potvđeno da će na stazi „Enco i Dino Ferari“ biti vožen samo jedan slobodan trening od 90 minuta u subotu od 31. oktobra, a potom će na programu biti kvalifikacije. One će biti sat vremena ranije nego obično, dok će trka startovati u 13.10, dva sata pre termina koji je ustanovljen pre nekoliko godina. Razlog za to je činjenica da tog dana počinje zimsko računanje vremena, a Formula 1 već godinama ne vozi trke u Evropi u tom periodu godine.

Trenutno nije poznato da li će u program trkačkog vikenda biti uvrštena i Formula 2, koja je za sada potvrđena do Velike nagrade Rusije, dok se sezona u Formuli 3 završava u Muđelu 13. septembra.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom 70. godišnjice prve trke u istoriji na „Silverstonu“, a kompletna akcija vas od petka čeka na Sport Klubu 1.