Ferari nije sâm – još tri tima se žalila na kaznu RP

Formula 1 8. avg 202011:35 > 11:40
Podeli:
Frank Augstein/Pool via Getty Images

Svetska automobilska federacija potvrdila je da se Ferari, Meklaren, Reno i Vilijams uputila žalbu zbog kazne koja je izrečena Rejsing Pointu zbog dizajna određenih delova bolida.

Reno je bio taj koji je doveo u pitanje legalnost kočionih kanala na bolidima Rejsing Pointa, za koje su iz francuskog tima tvrdili da su identični prošlogodišnjem Mercedesovom rešenju.

Povezano

Žalbe na taj dizajn su podnošene posle svake trke od Velike nagrade Štajerske, a presuda u tom slučaju je doneta u petak. Po njoj Rejsing Point će ostati bez 15 bodova u poretku konstruktora i moraće da plati 400.000 evra. Međutim, tim će moći da nastavi da koristi postojeći dizajn u ostatku sezone, što je i glavni razlog za brojne žalbe na presudu.

Iz Ferarija su potvrdili da su uputili žalbu u petak uveče, a do narednog jutra pridružili su im se i Meklaren, Reno i Vilijams. U njima su tražili da Rejsing Point bude oštrije kažnjen, a imaju rok od četiri dana da podnesu potrebnu dokumentaciju.

Takođe, Rejsing Point je podneo žalbu na kaznu u kojem traži da se ona umanji. Iz vladajućeg tela Formule 1 za sada nisu objavili kada će se sve žalbe razmatrati.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja ovog vikenda Velikom nagradom 70. godišnjice šampionata na „Silverstonu“, a kompletnu akciju možete da pratite na Sport Klubu 1.