"Užasan Ferari će uticati na Sainca"

Podeli:
DPPI/Pool via Getty Images

Italijanski tim u 2020. godini ima prevelikih problema i sve je kulminiralo u Belgiji kada je Ferari ostao bez poena. Ovo može da bude priličan problem i za Karlosa Sainca koji naredne godine stiže u Skuderiju.

Malo vremena je prošlo između objavljivanja da Sebastijan Fetel neće voziti Ferari u 2021. godini i vesti da će ga u crvenom bolidu zameniti Karlos Sainc. Bilo je to na proleće, a na leto se ispostavilo da je italijanski tim u katastrofalnom stanju i da bi Karlos mogao ozbiljno da zažali što odlazi iz Meklarena.

Povezano

 „Bila je ovo teška godina za njega, ali je prilično pozitivan. Jak je karakter i karijera mu nije bila laka. Odličan je vozač i uspeće da se izvuče. Ali ono što je delovalo kao san, taj prelazak u Ferari, nije toliko dobro sada i neizbežno je da će to uticati na nejga i da će biti nervozan„, rekao je bivši šef Ferarija Ros Bron.

Ferari je ove godine bio za preko sekundu sporiji na stazi Spa nego u 2019, a Bron kaže da to nije samo do motor i snage.

Nisu mogli da koriste gume kako treba. Hladnije vreme u Spa takođe nije pomoglo. Kada se to desi, nastup izgleda užasno. Ako im gume opet budu radile kako treab onda će se vratiti. Neće izgledati da mogu da dobiju trku, ali bar će biti respektabilniji„, dodao je Bron.

Ferari pred sobom ima veliki vikend jer će voziti na svom terenu. Slede dve trke u Monci i jedna u Muđelu.