Nova era: Porodica Vilijams napušta F1

Podeli:
Getty images/Peter Fox

U rukovodećoj strukturi Vilijams rejsinga više neće biti članova porodice Vilijams, koja je osnovala tim pre 43 godine.

Ser Frenk je osnovao Vilijams rejsing 1977. godine. Ipak, posle nekoliko teških godina, on i njegova kćerka Kler, zamenica direktora, napustiće tim. Ekipom će rukovoditi Dorilton kapital, koji je pre oko mesec dana postao novi vlasnik.

Povezano

Porodica će zvanično napustiti tim posle trke za Velikunagradu Italije u Monci.

„S obzirom na to da je budućnost tima sada osigurna, pravo je vreme da se povučemo. Našoj porodici Vilijams je uvek bio prioritet. Ipak, sada je pravo vreme da prepustimo čelne pozicije i pružimo novim vlasnicima priliku da voode tim u budućnosti“, poručila je Kler.

„Bavimo se ovim sportom više od četiri decenije. Izuzetno smo ponosni na dosadašnje rezultate i ono što ostavljamo iza sebe. Oduvek smo u ovom poslu bili iz ljubavi, tako da odluku nismo doneli olako“.

Porodica je 43 godine vodila tim. Ipak, krajem maja meseca Vilijams je počeo sa traženjem novog strateškog partnera i pronašao ga je u Dorilton kapitalu.

„Poštujemo odluku Kler i porodice Vilijams da napuste tim. Ponsni smo što ćemo upravo mi uvesti Vilijams u uzbudljivu sledeću fazu ovog sporta“, poručio je Metju Savedž, direktor Dorilton kapitala.

Vilijams je osvojio devet titula u konkurenciji konstruktora, a sedam u konkurenciji vozača. Ipak, poslednje dve sezone tim je bio poslednji u šampionatu.