Hamilton: Nije loše, jurio sam ’čist’ krug

Podeli:
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Šestostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je posle osvajanja svoje sedme pol pozicije u Monci da je njegov tim odradio fantastičan posao.

Vozač Mercedesa je do pol pozicije, inače 94. u karijeri, došao rekordnim krugom na legendarnoj stazi, sa 69 hiljaditinki prednosti u odnosu na timskog kolegu Valterija Botasa.

Povezano

Nije loše. Bilo je ovo sjajno izdanje tima. Nije bilo lako, bilo je neizvesno. Bio mi je potreban ’čist’ krug i uspeo sam da ga odradim. Valteri je bio jak, jurio me je. Bio sam pomalo nervozan u poslednjem sektoru, pošto smo prethodnih godina imali manje prijanjanje, ali su brzine kroz Lezmo krivine bile fantastične. Sve se svodilo na pravi balans, što nije tako lako“, naglasio je Hamilton.

Uprkos tome što nije stigao do pol pozicije, pošto je pre Hamiltona dva puta spuštao rekord na „Monci“, Botas kaže da ne odustaje od pobede u nedelju.

Bilo je neizvesno, ali se to i očekivalo. Na kraju sam bio prepušten sebi, što i nije bilo loše kada nemate prednost na pravcu. Moja ritam na duže staze je dobar u poređenju sa Luisom, biće dobra trka, a sve je još u igri“, istakao je Botas.

Velika nagrada Italije na programu je u nedelju od 15.10, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.