Masa: Fetelovo vreme je prošlo

Formula 1 19. sep. 202012:56 > 12:59
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Nekadašnji vozač Formule 1 Felipe Masa rekao je da je Ferari doneo pravu odluku što nije produžio ugovor sa Sebastijanom Fetelom.

Četvorostruki svetski šampion je u italijanskom timu od 2015, a od tada je dva puta bio vicešampion.

Povezano

Loša prošla sezona dovela je do toga da u Ferariju odluče da ne ponude novi ugovor Nemcu, još pre nego što je ovogodišnji šampionat počeo. Fetela će u timu zameniti Karlos Sains junior, dok je on karijeru nastaviti u Aston Martinu, sadašnjem Rejsing Pointu.

Masa je branio boje Ferarija od 2006. do 2013. godine, a smatra da je promena dobra stvar za njegov bivši tim, u kojem su još prošle sezone odlučili da budućnost grade oko Šarla Leklera.

Fetelovo vreme je prošlo, toliko da njegovi rezultati ove sezone pokazuju da je Ferari doneo pravu odluku da ne produži njegov ugovor. Videti tako važan tim da se muči je izuzetno tužno. Niko ne želi da vidi Ferari u takvim problemima. U pitanju je neverovatan tim, drugačiji od svih ostalih, koji je skoro kao religija. Ali, jasno je da im je potreban konkurentan bolid pre svega drugog. Karlos je dobar vozač, mlad je i ima prostor za napredak“, rekao je Masa za brazilski „O globo“.

Rudy Carezzevoli/Getty Images

Brazilac je najbliži tituli bio 2008. godine, kada ga je u poslednjem trenutku pobedio Luis Hamilton. Bila je to prva od šest titula koje je Britanac do sada osvojio, a ove godine ima šansu da izjednači rekord Mihaela Šumahera. Masa ističe da je vozač Mercedesa i te kako zaslužio svoje uspehe.

Ovo je još jedna sezona u kojoj je Hamilton dominantan, u kojoj se igra sa drugim vozačima i radi neverovatan posao. Zaslužio je sve zbog toga kakav je vozač“, naglasio je Masa.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 27. septembra Velikom nagradom Rusije na kojoj Hamilton ima prvu šansu da se izjednači po broju pobeda sa Šumaherom. Legendarni Nemac drži rekord sa 91 trijumfom, a britanski automobilista ima jednu manje.