Horner: Red Bul ostaje posvećen Formuli 1

Formula 1 2. okt. 202010:57 > 11:01
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Honda će posle 2021. godine napustiti Formulu 1, a to ostavlja veliki problem i prazninu za Red Bul.

Najveće je pitanje šta će sada Red Bul raditi posle 2021. godine jer od aktuelnih proizvođača agregata u Formuli 1 nije lako pronaći onog ko će ih snabdevati. Red Bul i Alfa Tauri koji su koristili agregate Honde, su nedavno potpisali Konkord dogovor i moraju da budu u Formuli 1 do 2025. godine.

Motore Mercedesa će Red Bul teško dobiti jer Nemci već snabdevaju osim svog tima i Vilijams, Meklaren i Aston Martin, Ferari koji nije kompetentan daje motore Alfa Romeu i Hasu, dok Red Bul nema više dobre odnose sa Renoom i teško će se obratiti na tu adresu.

Naša trenutna ambicija je da u 2020. i 2021. radimo sa Hondom i da jurimo pobede. Posle toga ćemo proceniti koje su najbolje opcije za 2022. godinu i budućnost. Posvećeni smo sportu i oba tima su potpisnici Konkord dogovora„, rekao je izvršni direktor Red Bula Helmut Marko.

Kao tim shvatamo koliko je teško bilo Hondi da izađe iz Formule 1. Premeštanje fokusa u automoto industriji je nateralo Hondu da promeni svoju strategiju i mi to poptujemo i shvatamo. Ovo je izazovna situacija za nas ali već smo to iskusili i sa našom snagom i dubinom spremni smo i dobro smo opremljeni da adekvatno odgovorimo. Razočarani smo što nećemo nastavitisa Hondom, ali smo i ponosni na zajedničke rezultate, pet pobeda i 15 podijuma. Red Bul je posvećen sportu dugoročno i jedva čekamo pda počne nova era inovacija, razvoja i uspeha„, rekao je šef tima Kristijan Horner.