Šta Hondin izlazak znači za Maksa? Postoji klauzula…

Formula 1 2. okt. 202014:15 > 14:20
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Maks Ferstapen će sa posebnom pažnjom čekati da vidi naredni potez Red Bula koji će za 2022. godinu morati da nađe novog snabdevača agregatima. To bi mogla da bude godina u kojoj će Holanđanin promeniti ekipu.

Maks Ferstapen je tokom pauze između sezona 2019. i 2020. produžio ugovor sa Red Bulom do 2023. godine. Bio je to jasan pokazatelj da Red Bul želi sa Holanđaninom da se bori za titule, ali sa druge strane Maks se u tom ugovoru „obezbedio“ različitim klauzulama. Naime Maks može da napusti Red Bul u slučaju da tim nije dovoljno konkurentan i u slučaju da ne može da se bori za titulu.

Povezano

 Takođe ugovor ovog vozača je dosta u vezi sa Hondom koja je imala dogovorenu saradnju sa Red Bulom do 2021. godine. Sada je jasno da Japanci više neće sarađivati sa ovom ekipom jer se povlače iz Formule 1.

Zapravo Maks ima stalni ugovor do kraja 2021. godine. Svesni smo da moramo da mu damo konkurentan motor„, rekao je šef Red Bula Helmut Marko svojevremeno za nemački Sport1.

Jasno je da bi Ferstapen mogao da razmišlja o odlasku iz Red Bula već sada ukoliko ovaj tim ne nađe adekvatnog snabdevača. U petak su i Helmut Marko i Kristijan Horner poručili da je tim posvećen Formuli 1 i da će u njoj sigurno biti do 2025. kao potpisnik sporazuma Konkord.