Hamilton: Kakva čast, Šumaher mi je bio idol

Formula 1 11. okt 202016:30 > 16:36
Wolfgang Rattay - Pool/Getty Images

Šestostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton nastavlja sa fantastičnim predstavama u tekućoj sezoni, a sedmom pobedom u ovogodišnjem šampionatu dostigao je rekord koji je nekad delovao nedodirljivo.

Vozač Mercedesa pobedom na Velikoj nagradi Ajfela izjednačio je rekord Mihaela Šumahera po broju pobeda u istoriji Formule 1.

Imao sam dobar start i bio sam pored Valterija. Pokušao sam da mu dam što je moguće više prostora. Bio mi je u mrtvom uglu, pa sam se pomerio i on je to fantastično uradio. Sećam se kako sam izašao iza krivine i pomislio: ’Svaka čast, čoveče’. Nije bila laka trka. Maks je u Red Bulu vozio izuzetno. Na kraju je njegov ritam mogao da se vidi. Čeka nas ozbiljna borba“, izjavio je 35-godišnji Luis Hamilton.

Priznanje za izjednačavanje rekorda legendarnog Mihaela Šumahera Hamiltonu je uručio sin legendarnog vozača Mik.

Ovo je takva čast, ne znam šta bih rekao. Kada odrastate i gledate nekoga ko vam je idol, kao što sam ja gledao Mihaela, ovo je neverovatno. Sećam se da sam igrao video-igru GP2, a vozač kojeg sam uvek birao bio je Šumaher. Gledajući njegovu dominaciju toliko dugo, nisam mogao ni da zamislim da ću mu se približiti u pogledu rekorda“, rekao je vozač Mercedesa.

Biće mi potrebno neko vreme kako bih se navikao na ovo. Tek kad sam izašao iz bolida shvatio sam da sam izjednačio rekord. Moj mozak nije mogao da obradi taj podatak dok sam vozio. Hvala svima koji su mi pomogli, najpre mom timu, ali pre svega želim da iskažem svoje ogromno poštovanje prema Mihaelu“, zaključio je Hamilton.

Naredna trka šampionata Formule 1 biće Velika nagrada Portugalije, a čitavu akciju koja će se odigravati na stazi Algrave moći ćete da pratite na Sport klubu.