Fetel: Mislio sam da je Šumaherov rekord nedodirljiv

Formula 1 13. okt. 20209:28 > 9:37
Podeli:
REUTERS/Edgar Su

Sebastijan Fetel, vozač Ferarija i četvorostruki prvak sveta, ističe da je mislio da rekord Mihaela Šumahera od 91 pobede u najbržem karavanu nikada neće biti ugrožen. Britanac Hamilton se tokom vikenda na stazi Nirburgring u Nemačkoj izjednačio po broju trijumfa na večnoj listi sa slavnim Nemcem.

Matthias Schrader – Pool/Getty Images

Jasno je da će Luis nadmašiti Šumahera u ovoj katergoriji. Svaka mu čast. Poštujem to što je uradio, pogotovu jer sam u svojoj glavi mislio da taj rekord nikada niko neće ni izjednačiti ni prestići“, izjavio je Fetel.

U dosadašnjoj karijeri Sebastijan ima 53 trijumfa i na listi je odmah iza Šumahera i Hamiltona.

Povezano

Mihael je uvek bio moj heroj. Ima nešto što nisam video ni kod jednog drugog vozača. To je možda iz razloga što sam ga pratio još kao dete. Sa druge strane sa Luisom sam se trkao i nemam prema njemu tu vrstu odnosa. Različite su situacije. Možda ću za 10,15 godina više ceniti to što sada radi. Trenutno sam više okrenut ka tome da ja što bolje vozim, nego što pratim svoje rivale. Međutim, kao što sam rekao, Luis zaslužuje ogromno poštovanje za sve što je do sada uradio“, u dahu je rekao 33-godišnji Fetel.

Fetel, koji je sa Red bulom osvajao šampionat 2010, 2011, 2012 i 2013. godine kaže da je Šumaher za njega posebna pojava u formuli.

Imao sam tu privilegiju da nekoliko puta sa njim učestvujem u „Trkama šampiona“. Tu sam video svu njegovu veštinu, način na koji upravlja automobilom. Ima prirodni talenat. Na sve to je išla sjajna radna etika. Kombinacija te dve stvari, čine ga za mene najboljim u istoriji“, rekao je Fetel.