Hilkenberg je opcija za Red Bul

Formula 1 13. okt. 202012:51 > 12:56
Podeli:
Peter Fox/Getty Images

Jedan od čelnika Red Bula Helmut Marko otkrio je da je malo falilo da Niko Hilkenberg vozi za austrijski tim proteklog vikenda, zbog problema sa testom na koronavirus Aleksandera Albona, ali i da je Nemac jedan od kandidata za mesto u timu naredne godine.

Marko je istakao da je razgovarao sa Hilkenbergom oko mogućnosti da zameni Albona ukoliko bude trebalo na Velikoj nagradi Ajfela, ali je na kraju on uskočio na mesto Lensa Strola u Rejsing Pointu, pošto je Kanađanin bio bolestan. S druge strane, Albonov ponovljeni test je pokazao da je on negativan na koronavirus, pa je mogao da se nađe na stazi “Nirburgring”.

Povezano

Razgovarali smo sa Hilkenbergom u petak jer je Albon, kao i mnogi drugi, imao neuverljiv rezultat testa. Moglo je da se desi da bude pozitivan. Ali, odmah pošto sam sleteo pozvao sam Nika, ali, hvala Bogu, ispostavilo se da je Albon zapravo negativan”, rekao je Marko.

O Albonovoj budućnosti u Red Bulu se mnogo spekuliše poslednjih nedelja, posebno zbog činjenice da su njegovi rezultati znatno lošiji od onih koje postiže njegov timski kolega Maks Ferstapen. Iako u timu veruju da Tajlanđanin ima potencijal da bude mnogo bolji, Marko kaže da ukoliko to ne ispuni opcije za narednu godinu za Red Bul su Hilkenberg i Serhio Peres.

Možemo da pozovemo one koji su slobodni na tržištu vozača, a to su Hilkenberg i Peres. Pitanje je kakve rezultate bi oni imali u odnosu na Maksa. Imamo poređenje sa Danijelom Rikardom i možemo da vidimo na kom su nivou, a ne vidim da bi bilo ko mogao da se primakne na manje od tri desetinke. Kada ima dobre dane, Albon može da bude blizu Maksa. Aleks je mlad, ali smo svesni da ukoliko ne bude mogao da iznese pritisak ne možemo da dozvolimo da stojimo na jednoj nozi u pogledu šampionata. Nemoguće je učestvovati u borbi za titulu ako imate samo jednog vozača, ali nismo dotle stigli još”, naglasio je Marko.

Marko je najavio da će Red Bul doneti odluku o Ferstapenovom timskom kolegi do Velike nagrade Turske u novembru, a da je na Albonu da se pokaže do tada.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Portugala 25. oktobra.