Strol u Nemačkoj imao koronu, spreman za Portugaliju

Formula 1 21. okt. 202010:52 > 10:56
Podeli:
XPB - Pool/Getty Images

Kanadski vozač Formule 1 Lens Strol otkrio je da je bio pozitivan na koronavirus posle trke za Veliku nagradu Ajfela, kao i da je posle te trke bio u izolaciji, a da mu je poslednji test koji je uradio bio negativan.

Strol je dodao da se sada oseća „100 odsto spremnim“ i da će učestvovati na trci u Portugaliji narednog vikenda.

U subotu ujutru imao sam problema sa stomakom. Pratio sam sve protokole i nisam izlazio, bio sam u striktnoj izolaciji. Nisam bio spreman da vozim pa sam u nedelju rano ujutru odleteo kući. U međuvremenu sam imao test koji je bio pozitivan, a ja sam se izolovao u narednih deset dana. Srećom, moji simptomi su bili prilično blagi“, objasnio je Lens Strol.

Nemački automobilista Niko Hilkenberg bozio je umesto njega za Rejsing Point – pošto je bio u Nemačkoj, Hilkenberg je bio logična zamena za Strola, koji se nije osećao dobro pred kvalifikacije.

Hilkenberg, rekorder po broju trka bez podijuma u istoriji F1, već je bio zamena za Serhija Peresa na obe trke koje su vožene na „Silverstonu“, kada je Meksikanac bio pozitivan na koronavirus. Na Velikoj nagradi Britanije nije ni startovao zbog kvara, a na proslavi 70. godišnjice Formule 1 je zauzeo sedmo mesto.

Na Velikoj nagradi Ajfela bio je osmi, a na istoj trci Luis Hamulton je izjednačio rekord velikog Mihaela Šumahera.