I Kevin Magnusen odlazi iz Hasa na kraju sezone

Formula 1 22. okt 202011:14 > 11:19
Getty Images/Bryn Lennon

Ekipa Hasa u Formuli 1, imaće potpuno novi tandem vozača u 2021. godini, pošto su obojica aktuelnih „pilota”, Roman Grožan i Kevin Magnusen objavili da će na kraju sezone napustiti ovaj tim.

Malo posle objave Grožana da odlazi iz američke ekipe, oglasio se i Magnusen, koji je kao i francuski kolega ovu vest podelio na društvenim mrežama.

Povezano

Pozdrav svima. Sezona 2020 u Formuli 1, biće moja poslednja u ekipi Hasa. Imao sam sjajne četiri godine sa ovim timom i naše putovanje je bilo uzbudljivo. Biti deo jednog potpuno novog tima, bio je veliki izazov u kojem sam zaista uživao. Sve to donelo mi je puno iskustva, koje mi je pomoglo da postanem dobar vozač. Želim da se zahvalim Džinu (Hasu, vlasniku ekipe), Ginteru (Štajneru, vođi tima) i članovima ekipe na njihovoj odanosti i poverenju tokom poslednje četiri godine. Još uvek radim na planovima za svoju budućnost, koji će biti objavljeni kada budem imao jasniju situaciju. Do kraja sezone je ostalo još šest trka i motivisan sam da dam sve od sebe i da ovu avanturu završim sa dobrim rezultatima. Hvala na podršci”, napisao je danski vozač na svom Tviter nalogu.

Magnusen se pridružio američkom timu početkom 2017. godine, a za četiri godine sa Hasom zabeležio je dva peta mesta, oba 2018. godine, prvo u Bahreinu, a potom i u Austriji.

Kao dva nova vozača u ekipi Hasa konstantno se provlače imena Nikite Mazepina i Mika Šumahera. Prema nekim izvorima, Rus je već potpisao dvogodišnji ugovor sa američkim timom.