Luis iznenađen: Petrov ne shvata vreme u kom živimo

Formula 1 23. okt. 202010:25 > 10:32
Podeli:
Joe Portlock/Getty Images

Bivši ruski vozač Formule 1 Vitali Petrov je imenovan za stjuarta na Velikoj nagradi Portugala u Portimau, a to je naišlo na osude Luisa Hamiltona. Glavni spor između ova dva čoveka je nastao kada je Britanac klečao u znak podrške pokretu "Black lives matter".

Iskreno ne razumem klečanje na ceremoniji. Po našoj tradiciji, ljudi kleče u dve situacije, u hramu pred Bogom i kada prosiš buduću suprugu. Ovim gestom pokšavamo da privučemo pažnju na borbu protiv rasizma. Rusija ima drugačiji mentalitet i nemamo takav problem o kom Hamilton priča. Treba da poštovanje svake osobe, ali mislim da je neophodno da razmišljamo o svemu globalono, da napravimo neku organiazciju kako bismo finansirali borbu„, rekao je Vitali Petrov reagujući na Hamiltonovo klečanje.

Luis je od početka sezone konstantno pružao podršku pokretu „Black lives matters“, bolidi Mercedesa su postali crni, a kulminiralo je sve u Muđelu kada je nosio majicu na kojoj je pisao poziv da se uhapse policajci koji su ubili Brionu Tejlojr.

Hamilton je sada ljut zbog toga što je Petrov, inače bivši vozač Renoa i Katerhama, imenovan za stjuarta na VN Portugala.

Povezano

 „Rekao bih da je iznenađenje da su zaposlili nekog ko ima takva stanovišta i koji je glasan o stvarima protiv kojih se borimo. Trebalo bi da imamo ljude koji su u skladu sa vremenima, koji shvataju u kakvom vremenu živimo i koji imaju osećaj za stvari koje nas okružuju. Ne shvatam koji je cilj i zašto je on ovde. Nije da nisu imali ostale dobre opcije„, rekao je Luis Hamilton pred Veliku nagradu Portugala. 

Trka u Portimau je u nedelju, dok je u petak u podne prvi trening i to na Sport Klubu 1.