Formula 1 Portugal (nedelja 14:00) i na SK 4K!

Formula 1 23. okt. 202012:33 > 12:39
Podeli:
sport klub

Drugi put ove sezone, vozači Formule 1 biće na stazi na kojoj se do sada nisu oprobali.

Wolfgang Rattay – Pool/Getty Images

Formula 1 je ponovo u Portugalu, voziće se na stazi Portimao. Oni stariji ljubitelji najbržeg karavana na svetu setiće se nezaboravnih duela iz Estorila (vozilo se do 1996.), ali sada je neko drugo vreme i tu su neki drugi vozači.

Luis Hamilton je skoro pa obezbedio novu titulu. Ubedljivo je prvi u generalnom plasmanu sa 230 bodova. Možda već na ovoj trci, postaće i zvanično vozač sa najviše pobeda u istoriji F1 pošto je trenutno izjednačen sa Mihaelom Šumaherom na cifri od 91.

Naravno, Mercedesi su favoriti i na ovoj trci. Za Valterija Botasa bi dosta značilo kada bi uspeo da obezbedi drugo mesto u generalnom plasmanu pošto ima 14 bodova više od Maksa Ferstapena. Ova tri vozača će gotovo sigurno zavšriti na pobedničkom postolju na kraju sezone.

Ono što je takođe veoma neizvesno su vozačka mesta za sledeću sezonu. Gotovo pola grida za 2021. je nepopunjeno a recimo, timovi kao Has će promeniti oba vozača. Takođe, imali smo i problem sa koronavirusom, pošto je Lens Strol bio pozitivan, ali po poslednjim najavama, biće spreman za ovu trku.

Staza Portimao ili „Autodromo international de Algarve“ je duga četiri kilometra i 563 metra i ima 15 krivina. Kao što smo rekli, svi su sada jednaki, jer je nepoznanica svim vozačima. Ove godine, čak će i Moto GP šampionat gostovati u Portugalu, što niko nije očekivao, a videćemo kako će biti narednih godina i kako će se pokazati kao organizatori.

Naravno, sve što se bude dešavalo u Portugalu, moći ćete da gledate i na SK1.