FP2: Botas ponovo najbrži, Gaslijev bolid u plamenu

Formula 1 23. okt. 202017:19 > 17:43
Podeli:
Armando Franca - Pool/Getty Images

Drugi slobodan trening pred trku za Veliku nagradu Portugalije u Portimaou protekao je ponovo u znaku Valterija Botasa, ali i prekida jer se bolid Alfa Tauri Pjera Gaslija zapalio.

Negde na polovini drugog treninga zapalio se bolid Francuza. Naizgled stravična scena u Portimaou ipak nije proizvela ozbiljnije posledice po samog Gaslija, koji je uspeo da izađe iz bolida nepovređen. Ipak, na snagu je stupila crvena zastava i trening je prekinut.

Velika šteta za Francuza u Alfa Tauriju jer se u tom trenutku nalazio na petoj poziciji i odlično je vozio. U trenutku prekida ponovo je, kao i na prvom treningu, na prvom mestu bio Valteri Botas, ispred Maksa Ferstapena i Šarla Leklera, dok je Luis Hamilton bio šesti.

Nije to bio jedini incident. Bilo je dosta okretanja, ali i sudar Lensa Strola i Ferstapena. Na kraju Valteri Botas je, kao i na prvom treningu, bio najbrži u vremenu 1:17.940, ispred Maksa Ferstapena koji je bio 595 hiljaditih delova sporiji. Na treće mesto do kraja izbio je Lando Noris u Meklarenu, a u okviru jedne sekunde bio je Šarl Lekler. Peti je bio Karlos Sains, šesti Fetel, Gasli sedmi, aktuelni šampion i lider Luis Hamilton osmi, Esteban Okon deveti i prvih 10 zaokružuje Albon.

Velika nagrada Portugalije voziće se prvi put posle pauze od 1996.