Alfa Romeo i Zauber nastavljaju saradnju

Formula 1 29. okt. 202014:41 > 14:44
Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

U četvrtak je objavljeno da će Zauber i dalje biti u šampionatu Formule 1 i to uz saradnju sa brendom Alfa Romeo.

Italijanski proizvođač automobila Alfa Romeo će i dalje biti prisutan u Formuli 1 i to tako što će se po imenu ovog brenda takmičiti švajcarski Zauber. Alfa se vratila u Formulu 1 posle tri decenije 2018. godine. Dogovor je bio tehnički i komrecijalni i Zauberovi bolidi su tako bili rebrendirani znacima Alfa Romea.

Dogovor je bio trogodišnji i isticao je ove sezone, a Švajcarci i Italijani će raditi zajedno i u 2021. godini.

Inače u narednoj trci aktuelnog šampionata, koja će se voziti u Imoli, Antonio Đovinaci i Kimi Raikonen će voziti bolide u bojama italijanske zastave. Tako će obeležiti povratak Formule 1 u Imolu posle 14 godina.

Povezano

 Još uvek se ne zna ko će voziti bolide Alfa Romea u narednoj sezoni. Antonio Đovinaci i Kimi Raikonen i dalje nemaju ugovore, a najveće je pitanje da li će Finac želeti i dalje da se takmiči u veteranskim godinama. Priliku u Alfi čeka sin Mihaela Šumahera Mik.

Zauber se inače u Formuli 1 takmiči od 1993. godine i kroz istoriju je koristio sopstvene motore, a kasnije i agregate Mercedesa, Forda, BMV, Petronasa koje su pravili u zajedno, dok od pre nekoliko sezona koriste Ferarijeve motore.

U 2020. godini Alfa Romeo je izrazito loš i ima tek pet bodova, dok je minule sezone Kimi Raikonen imao sjajno četvrto mesto u Brazilu.