Lekler: Imola je uzbudljiva, Fetel: Ona ne prašta

Formula 1 29. okt. 202016:52 > 16:55
Podeli:
Maxim Shemetov - Pool/Getty Images

Pred vozačima Formule 1 13. runda u ovogodišnjem šampionatu Formule 1. Biće to neobičan vikend u kom neće biti treninga u petak, a vozi se posle 14 godina ponovo u Imoli i to za Veliku nagradu Emilija Romanje.

Vozači koji stazu ne znaju, a ima ih dosta s obzirom na to da se ona nije koristila u Formuli 1 od 2006. godine, će imati priliku da se sa njom upozaju samo u subotu ujutru. Trening od 90 minuta će biti jedini pre kvalifikacija koje su tradicionalno u subotu popodne.

Trkao sam se ovde samo jednom u Formuli Reno. Staza je zaista uzbudljiva. Mnogo tehničkih momenata, posebno neke krivine koje ne dozvoljavaju greške. Vozači će zavoleti Imolu odmah„, kaže Šarl Lekler koji je kaže zainteresovan za format trkačkog vikenda od samo dva dana.

Nešto slično sam iskusio pre nekoliko nedelja kada nismo mogli da izađemo iz boksa zbog kiše na Velikoj nagradi Ajfela. Biće zanimljivo„.

Sebastijan Fetel odbrojava poslednje dane u Ferariju. Posle Imole mu ostaju još samo četiri trke u crvenom bolidu, a na Imoli on interesantno nikada nije vozio.

Povezano

 „Nikad nisam vozio ovde, ali svi znaju stazu jer je bila u kalendaru mnogo godina. Poslednji put kada se ovde trkalo u Formuli 1 ja sam bio test vozač u Zauberu. Nikada nisam ni prošetao stazom tako da mi je ovo apsolutni debi. Staza je divna ali ne oprašta greške. Sećam se šikane pred ciljni pravac i delovala je izazovno ali malo se izgled promenio od tada. Jedva čekam da vozim ovde„, rekao je Sebastijan Fetel.

Akcija na stazi u Imoli dakle počinje u subotu od 10 časova, a trening, kvalifikacije i trku gledajte na Sport Klubu 1.