Formula 1 Imola (nedelja 13:00) i na SK 4K

Formula 1 30. okt. 202013:55 > 13:59
Podeli:
sport klub

Formula 1 se vraća u Imolu posle 14 godina, a ovaj trkački spektakl moći ćete da pratite i na SK 4K.

Vozači su uzbuđeni zbog povratka na jednu od staza koja ima kultni status na kalendaru.

Naravno, Imola je ostala mnogima u sećanju zbog tragične smrti Ajrtona Sene 1994. Taj “crni” vikend kada su Brazilac i Roland Racenberger izgubili život u dva dana su ujedno i poslednji smrtni ishodi u F1 pored smrti Žila Bjankija nakon nesreće u Japanu.

Ali, da se vratimo lepšim temama, Luis Hamilton je zabeležio 92. pobedu prošle nedelje u Portugalu i osamio se na prvom mestu večne liste. Naravno, sledeći cilj je 100 a nova titula je skoro pa obezbeđena.

Ono što je posebno za ovu trku je da vozači neće imati petak već će se tek u subotu upoznati ili ponovo upoznati sa ovom stazu. Može li Red Bul da iskoristi to i ugrozi Mercedes?

Clive Mason/Getty Images

Pjer Gasli je ove sezone imao senzacionalni trijumf u Monci a videćemo da li može da iznenadi u San Marinu. U odnosu na Moncu, sada ima sigurnost novog ugovora, pošto će i sledeće sezone voziti u Alfa Tauriju.

Ono što karakteriše Imolu, a setiće se stariji ljubitelji ovog sporta je to da je veoma brza staza i da se sve dešava u deliću sekunde. Staza “Enco i Dino Ferari” u San Marinu duga je četiri kilometra i 909 metara i ima 19 krivina. Najbrži krug delo je Mihaela Šumahera.

Naravno, sve što se bude dešavalo u Imoli, moći ćete da pratite i na SK1.