F1: Prvi čovek Vilijamsa pozitivan na kovid 19

Formula 1 11. nov. 202021:26 > 21:30
Podeli:
Mark Sutton - Pool/Getty Images

U sredu je stiglo saopštenje iz “centrale” Formule 1 koje je potvrdilo da je prvi čovek Vilijams Mercedesa Sajmon Roberts pozitian na koronavirus, pa neće putovati sa timom u Tursku. Roberts je u samoizolaciji, dobro se oseća i nije bio u bliskom kontaktu sa bilo kim iz svog tima.

FIA i Formula 1 mogu da potvrde da je vršilac dužnosti prvog čoveka Vilijamsa Sajmon Roberts dobio pozitivan test na kovid 19 pre putovanja u Istanbul, gde će se predstojećeg vikenda održati trka za Veliku nagradu Turske. Sajmon je u ponedeljak imao negativan test tokom redovnog testiranja koje tim sprovodi, ali je ispoljio blaže simptome. On je zatim dodatno testiran i u sredu je njegov test bio pozitivan, pa je sada započeo desetodnevnu izolaciju”, navodi se na zvaničnim profilima Formule 1 na društvenim mrežama.

Povezano

Tim sledi preporuke zdravstvene politike u Velikoj Britaniji, a Sajmon nije bio u kontaktu ni sa kim iz Vilijams Rejsing tima, pa će tim nastaviti da sprovodi sve svoje aktivnosti po protokolima”, navodi se u saopštenju Formule 1.

Vilijams Mercedes, za koji voze Nikolas Latifi i Džordž Rasel, trenutno je poslednjeplasirani tim u konkurenciji konstruktora i bez bodova je u tekućoj sezoni.

Čitavu akciju sa Velike nagrade Turske tokom vikenda možete pratiti u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.