Hamilton ponosniji na borbu za jednakost nego na titule

Formula 1 12. nov. 202018:34 > 18:40
Podeli:
Pool via Reuters/Miguel Medina

Pred Veliku nagradu Turske Luis Hamilton je još jednom iskazao svoj skroman stav rekavši da mu više znači to što se tokom karijere borio za jednakost među ljudima nego na sedam osvojenih titula šampiona Formule 1.

Luis Hamilton je na pragu da osvoji osmu titulu šampiona sveta u Formulu 1 i tako se izjednači sa Mihaelom Šumaherom. To može da ostvari već u Turskoj gde trkački vikend počinje u petak. Pred Veliku nagradu Turske Luis je opet pričao o borbi za jednakost u kojoj zdušno učestvje godinama, a posebno je u 2020. bio glasan u kampanji „Black lives matter“.

Povezano

 „Osvajanje titule je veoma lična stvar. Prirodno boriš se za grupom ljudi za titulu ali vozač je individua i on ne utiče bitno na živote ljudi. Mislim da je mnogo veće i to je nešto čime se mnogo više ponosim to što radim van bolida. Pokušavam da unarpedim uslove za ljude širom sveta„, rekao je Luis Hamilton.

Svi imaju pravo na jednakost, na jednaksot u obrazovanju i ljudskim pravima. To mi je najvažnija stvar. Ovogdišnja sezona je kombinovana sa borbom za jednakost i rastućim procesom širenja svesti o onome što se dešava širom sveta„, dodao je vozač Mercedesa.

On je ipak rekao i šta bi mu značilo osvajanje osme titule šampiona.

Prirodno brojevi, titule i sve to deluje da mnogo više znači spolja. Sećam se da sam gledao Mihaela na televiziji kako osvaja sedmu titulu i mislio sam ‘Čoveče sedma titula’. Kada si u tome drugačije je. Borićemo se za još titula, nastavićemo da napredujemo i da se trkamo i da radimo ono što volimo. Neverovatno sam ponosan što ću se izjednačiti sa ikonom kakva je Mihael. Međutim mislim da je to poruka da deca moraju da sanjaju velike snove i da ne dozvole bilo kome da im priča da ne mogu da ostvare te snove„.

 Velika nagrada Turske počinje u petak od devet časova ujutru kada je prvi trening, a možete da ga pratite na Sport Klubu 1.