Strol: Najlepši trenutak u karijeri

Formula 1 14. nov. 202015:51 > 15:57
Podeli:
REUTERS/Clive Mason

Lens Strol, vozač Rejsing Pointa bio je oduševljen posle osvajanja pol pozicije u kvalifikacijama za Veliku nagradu Turske u Istanbulu. Prvi put će u karijeri startovati sa prvog mesta.

Ne mogu da nađem prave reči da opišem kako se osećam. Još uvek sam u šoku.Iskreno nikako nisam očekivao da dođem do pola posle trećeg slobodnog treninga.Ovo je poseban trenutak za mene. Najlepši u dosadašnoj karijeri„, istakao je kanadski as.

Povezano

Najbrži krug na vlažnoj stazi „Istanbul parka“ iznosio je 1:47.765 minuta. Strol je za tri desetinke nadmašio Maksa Ferstapena.

Imao sam samo jednu priliku da dođem do pola. Pokušao sam da u svakoj krivini idem maksimalno brzo. Bolid me besprekorno služio i uspeo sam da budem prvi u kvalifikacijama„, istakao je Strol.

Veliku zahvalnost Strol duguje klupskom drugu Serhiju Perezu.

Išao je pre mene. Dao nam je informacije šta se dešava na stazi. Mnogo mi je pomogao. Međutim, u ovakvim uslovima bilo je najvažnije da se skoncentrišem na svaku krivinu. I najmanja greška skupo košta„, rekao je Strol i dodao „Od trke u Muđelu imao sam mnogo problema i ovo je na neki način najava boljih vremena.