Hamilton: Sećam se kad sam gledao Šumija… Sanjajte!

Formula 1 15. nov. 202013:15 > 13:21
Podeli:
Tolga Bozoglu - Pool/Getty Images

Britanski automobilista Luis Hamilton izjednačio se sa Mihaelom Šumaherom osvojivši sedmu tituluu šampionatu Formule 1, a nakon trke je, ophrvan emocijama, govorio za medije o fantastičnom uspehu.

Hamilton je do novog naslova prvaka stigao pobedom na Velikoj nagradi Turske.

Definitivno sam ostao bez reči. Mislim da bih morao prvo da uputim ogromnu zahvalnicu svima koji su radili sa mnom i pružili mi šansu da dođem do ovog uspeha. Bilo je ovo jedno monumentalno putovanje koje ne bih mogao da zamislim ni u najluđim snovima„, izjavio je Luis Hamilton, sedmostruki prvak Formule 1.

Svi ovi uspesi su mi delovali toliko daleko. Sećam se kada sam gledao Mihaela kako osvaja titule i mislio sam da bi osvojiti jednu, dve ili tri titule bilo toliko teško. Sedam je nezamislivo, nema kraja onome što možemo da ostvarimo ovaj tim i ja. To je poruka za sve mlade – sanjajte ono nemoguće”, izjavio je Britanac, koji je potom govorio i o upravo završenoj trci.

U jednom trenutku Seb je počeo da se odvaja i nisam znao šta je tome bio razlog. Onda je prijanjanje počelo da se vraća i staza se sušila na nekim mestima. Počeo sam da budem brži, Seb je otišao u pit i znao sam da to nije bio pravi izbor. Srednje gume su držale temperaturu. Da sam ja otišao na novim, ne bih uspeo. To je bila najbolja odluka”, rekao je vozač Mercedesa.

Nekadašnji reprezentativac Engleske u fudbalu Rio Ferdinand bio je oduševljen Hamiltonovim uspehom i nazvao ga je najvećim sportistom u istoriji Velike Britanije.

Hamiltonu je prvi čestitao četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel.