Hamilton: Neću prestati da se borim za promene!

Formula 1 15. nov. 202015:20 > 15:16
Podeli:
Lewis Hamilton
Reuters, XXSTRINGERXX xxxxx

Sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton izjavio je da neće odustati od borbe za jednakost u svetu.

Hamilton je do novog naslova prvaka stigao pobedom na Velikoj nagradi Turske, a osvajanjem sedme titule izjednačio se sa Mihaelom Šumaherom.

Posle velikog slavlja ponovo je pričao o borbi za jednakost u svetu, u kojoj učestvje godinama, a posebno je u 2020. bio glasan u kampanji „Black lives matter“.

Povezano

„U susret današnjem danu, čak i kada sam prešao ciljnu liniju, razmišljao sam o tome šta mi je najvažnije. Ova godina je bila nepredvidiva. Zbog pandemije je sezona pomerena za nekoliko dana, imao sam slobodnog vremena više nego ikad u životu. Mogao sam da razmislim o tome šta je suština. Sedam titula svetskog šampiona mi znače sve, ni ne mogu da opišem koliko, ali treba da dobijemo još jednu trku.

Ove godine me na stazi nije pokretala samo moja želja da pobedim, već i da pomognem našem sportu i našem svetu da prihvati razlike i da bude inkluzivan. Obećavam da neću prestati da se borim za promene. Pred nama je dug put, ali boriću se za jednakost, za bolji svet.

Izjednačavanje rekorda Mihaela Šumahera me je stavilo ‘pod reflektor’ i znam da neće biti tako zauvek. Dok sam ovde, želim da zamolim sve da daju svoj doprinos, da pomognu da bude jednakosti u ovom svetu. Hajde da prihvatamo druge, da budemo bolji jedni prema drugima. Hajde da šanse drugih ne zavise od boje kože.

Ništa nije nemoguće. Pokretačka snaga za mene ove godine je bila želja da postanem primer novim generacijama, da ne odustaju od svojih snova. Rekli su mi mnogo puta da se moje snovi neće ostvariti, ali evo me. Želim da znate da i vi možete isto. Ne odustajte, nastavite da se borite“, poručio je Luis.