Hamilton: Braun me ubedio u maminoj kuhinji

Formula 1 19. nov. 202011:53 > 12:04
Podeli:
REUTERS/Clive Mason

Luis Hamilton je u Istanbulu ostvario 94 pobedu u Formuli 1 i obezbedio sebi sedmu titulu u najbržem karavanu. Britanac se izjednačio sa Mihaelom Šumaherom na večnoj listi, a šesti put je do trofeja stigao u bolidu Mercedesa.

U redove Mercedesa je stigao 2013. godine posle dugih pregovora. Redove velikana je tada napustio Mihael Šumaher i Hamilton je bio prvi pik da ga zameni. Pregovore je počeo slavni Niki Lauda, jedan od vodećih ljudi tima.

Priča se da sam se sve dogovorio sa Nikijem tokom trke za Veliku nagradu Singapura 2012. godine. To nije tačno. Pričao sam sa Laudom i vratio se u kući u Monako. Tačno je da je Niki bio prvi sa kojim sam razgovarao, ali nije me tada ubedio da dođem“, priseća sa Hamilton.

Povezano

Presudan je bio sastanak sa jednim od tadašnjih vlasnika Rosom Braunom.

Ros je došao u kuću moje majke. Sedeli smo u kuhinji i pili čaj. Objasnio mi je koji su dugoročni planovi tima i koje promene su spremni da naprave.To me privuklo i presudilo da dođem u Mercedes“.

Sa Laudom je kasnije uspostavio sjajan odnos. Slavni Austrijanac, trostruki prvak sveta, je preminuo u maju prošle godine.

Niki je bio odličan tip. Imam baš lepa sećanja na druženje i rad sa njim. Sećam se da mi je na početku našeg druženja rekao „da u mnogim stvarima ličim na njega“. Kada smo se malo bolje upoznali shvatio sam da je to istina“, izjavio je Hamilton.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 na programu je u Bahreinu 29. novembra.