Preminuo legendarni komentator F1 Veljko Petrović

Formula 1 16. mar. 201511:39 > 15:58
Podeli:
Poznati sportski novinar i komentator Velimir Veljko Petrović preminuo je danas u Beogradu u 58. godini, posle duge i teške bolesti.Mnogi ljubitelji auto-moto sporta pamte ga kao velikog poznavaoca i zaljublenika u automobilizam.Petrović je rođen u Beogradu, a novinarstvom je počeo da se bavi krajem 80-ih godina prošlog veka u specijalizovanom časopisu za automobilizam i automobilski sport „Auto“.Auto-moto sport, posebno trke Formule jedan, komentarisao je zaSport klub,RTS, BK televiziju i TV B92.
I pre početka internet novinarstva, Petrović je imao „pikantne“ informacije o vozačima a uz to, savršeno poznavanje bolida i mehanike činili su trke F1 nezamislivim bez njegovog glasa. Nije preterano pričao tokom trke, a opet vam je davao sve informacije koje je bilo potrebno da znate.
Svi koji se danas bave komentarisanjem ili pisanjem o najbržem karavanu na svetu, navešće vam Veljka Petrovića kao jednog od idola. Obišao je gotovo ceo svet, lično je znao sve vozače i vlasnike timova i za svakog je imao bar neku interesantnu priču.
Hvala mu na svemu što nas je naučio.Mesto i datum sahrane biće naknadno saopšteni.

Author: Beta – SK