„Ako Maks nije kažnjen za ono, onda ću voziti drugačije“

Formula 1 19. nov. 202112:34 > 12:5916 komentara
Podeli:
Šarl Lekler
Clive Mason/Getty Images

Vozač Ferarija Šarl Lekler komentarisao je činjenicu da vodeći u generalnom plasmanu Formule 1 Maks Ferstapen nije kažnjen za učešće u incidentu na trci za Veliku nagradu Brazila – automobilista iz Monaka izjavio je da će ubudće voziti na drugačiji način posle odluke direkcije trke da Ferstapen ne bude kažnjen.

U 48. krugu trke za Veliku nagradu Brazila Hamilton je pokušao da pretekne Ferstapena, a obojica vozača su posle tog manevra izletela sa staze. Ipak, direkcija je odlučila da ne sprovodi istragu u ovom slučaju.

F1:

Kada direkcija trke donese neku novu odluku, postavi presedan, morate tome da se prilagodite i u budućnosti vozite drugačije. Isto je bilo i posle incidenta u kojem smo Ferstapen i ja učestvovali 2019. godine na trci za VN Austrije. Kasnije sam na Silverstonu promenio način na koji vozim. To je slučaj i sa drugim vozačima – svi voze u granicama onoga što im je dozvoljeno. Ako je ono što je Ferstapen uradio na Interlagosu dozvoljeno, onda ću voziti drugačije“, izjavio je Šarl Lekler.

Mislim da ove odluke direkcije sugerišu da možemo da se trkamo malo žešće, što je dobro za navijače. Ostaviću direkciji da vidi šta može da učini. Iskreno, meni nije bitno – samo želim da vozim čisto. Ako je ovo dozvoljeno, onda će preticanje sa spoljne strane biti veoma teško“, rekao je vozač Ferarija.

U generalnom poretku šampionata, Ferstapen ima 14 bodova više od Hamiltona. Naredna trka vozi se u nedelju u Kataru. Sve treninge, kvalifikacije i samu trku možete direktno da pratite na Sport klubu HD.

Šampionat Formule 1 ekskluzivno je dostupan za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari

Vaš komentar