Alonso: Godine su samo prednost

Formula 1 16. jan. 202217:53 > 23:009 komentara
Podeli:
HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images

Fernando Alonso kaže da će mu "etiketa" najstarijeg vozača u F1 karavanu u 2022. godini doneti samo prednost.

Alonso je u julu 2021. napunio 40 godina i nakon povlačenja Kimija Raikonena na kraju sezone ostao je najstariji vozač u Formuli 1. Po godinama mu je sada najbliži tridesetsedmogodišnji Luis Hamilton.

„Što se tiče mojih godina, pa iskreno, osećam se dobro. Mislim da je to moja prednost. Veoma dobro poznajem svaku stazu na koju dođem. Sada svi testiraju gume od 18 inča, ja ih poznajem dobro iz perioda u WEC. Ono sa čime se svi sada suočavaju prvi put za mene nije nopta novo, ovo mi je već drugi ili treći put. Tako da je to dobro“, kaže vozač Alpina.

„Ono što je problem sa godinama je što na drugačiji način treba da pronađeš motiv da budeš van kuće 300 dana u godini. Moraš da imaš tu želju, da imaš takav stil života koji ti dozvoljava ono što diktira ovakav život“.

„Sem toga, sve ostalo što donose godine je prednost. S obzirom da sam u fazi u kojoj želim da se posvetim Formuli mislim da zapravo vidim samo prednost. Što se tiče fizičke strane, mislim da bolidi danas nisu toliko zahtevni, možda su godine bile neko ograničenje 2004. i 2005“, zaključio je Alonso.

Komentari

Vaš komentar