Alonso o Okonu i Alpinu: Još samo jedna trka i konačno kraj

Formula 1 13. nov 20229:4810 komentara
REUTERS/Hamad I Mohammed

Fernando Alonso se ne rastaje od Alpina u lepom raspoloženju. Španac će preći u Aston Martin, a pretposlednjeg vikenda u 2022. godini je imao udes sa timskim kolegom Estebanom Okonom koga nije hteo da komentariše.

Imali su Alonso i Okon neke fenomenalne trenutke u svom zajedničkom boravku u Alpinu. Prošle sezone je Okon slavio na Velikoj nagradi Mađarske uz veliku pomoć Fernanda Alonsa koji je tada završio četvrti i koji je mnogo usporio Luisa Hamiltona i tako ga onemogućio da prestigne Estebana. Tada su Fernando i Esteban bili tandem iz snova, ali godinu dana kasnije jedva čekaju razlaz.

U Sao Paolu su imali udes zbog kog je kažnjen Alonso. Španac će početi sa 18. pozicije nedeljnu trku na „Interlagosu“, dok je Okon zbog incidenta na 15. mestu.

„Ne treba ništa da komentarišem. Još jedna trka i onda je gotovo. Konačno“, kratko je Alonso rekao kada su ga pitali da prokomentariše duel sa Okonom.

„Oba vozača su izneverila tim. Očekujem od njih više u nedelju kada moraju da urade sve da izvuku neke poene. Hoćemo da u Abu Dabi dođemo u poziciji da dostignemo naše ciljeve“, rekao je šef tima Otmar Šafnauer.

Inače Alonso se ne razilazi samo sa Okonom uz loš odnos, već je generalno u poslednje vreme u problemu i sa ekipom. Alpin nije hteo produženje ugovora sa Špancem i od tada su odnosi u ovom timu bitno hladniji. Inače Alonsa će u 2023. zameniti Pjer Gasli.

Komentari

Vaš komentar