Alonso: Vraćam se kako bih zabavio ljude svojim rezultatima

Formula 1 23. mar 202114:45 > 14:46
Fernando Alonso
© James Gasperotti/ZUMA Wire) (Cal Sport Media via AP Images

Posle dve godine Fernando Alonso se vraća u Formulu 1. Voziće za Alpin, bivši Reno, i iako kaže da se vraća da bi pobeđivao jasno mu je da će ipak biti u borbi za sredinu tabele, s obzirom na to da je primena novih pravila odložena za 2022. godinu.

Odlično sam i fizički i mentalno. Proveo sam celu prošlu godinu pripremajući se, znajući šta da očekujem. Fizički sam spreman, vraćam se u Formulu 1 kako bih zabavio ljude svojim velikim rezultatima. Hoću da pobedim, ali reći da ću se vratiti i pobeđivati na trkama i osvojiti titulu je san. Videćemo i hajde da držimo fige„, rekao je Fernando Alonso u razgovoru za italijanski Skaj.

Alonso će se na stazi opet naći sa zemljakom Karlosom Sainsom koji će od 2021. godine voziti za Ferari. Alonso veruje da je italijanski tim ispravio sve greške koje su postojale na bolidu ovog tima u 2020. godini i da će zato Sains biti u dobroj poziciji.

VESTI IZ F1

Srećan sam zbog njega, ali nisam iznenađen što je završio tu gde je završio. Videli smo njegov rast kroz godine. On i Lekler su važan par, videćemo kako će bolid rasti i videćemo da li će se boriti za pobedu. Ferari je uvek bio tu, desilo se da u 2020. nisu bili u vrhu, ali osatlih godina su se uvek borili za važne ciljeve. Očekujem jak Ferari, ako ne ove onda sledeće godine„, kazao je Alonso.

Ferari mora da napravi iskorak zbog potencijala i istorije. Ne mislim da smo u istoj poziciji kao i oni, ako je tako onda ne znam za koji tim bi to bile loše vesti„, dodao je dvostruki svetski šampion.

Komentari

Vaš komentar