Alpin pozajmio Pjastrija Meklarenu

Podeli:
Oskar Pjastri
Clive Rose/Getty Images

Aktuelni šampion Formule 2 Oskar Pjastri pridružio se listi rezervnih vozača Meklarena za predstojeći šampionat Formule 1.

Povezano

Meklaren je od početka prošle sezone delio test vozače sa Mercedesom, a po tom aranžmanu su Stofel Vandorne i Nik de Vris bili dve primarne opcije britanskog tima. Uz njih, Meklaren na raspolaganju ima i Pola di Restu. Međutim, Alpin je objavio da će Pjastri biti pozajmljen Meklarenu ukoliko bude potrebno.

„U duhu prižanja maksimalnog broja prilika za trkanje našim mladim talentima, dogovorili smo se da Meklaren može da pozove Oskara Pjastrija u slučaju da neki od njihovih vozača ne mogu da voze. Oskar će ostati pod ugovorom sa Alpinom i mi ćemo i dati biti prva opcija za njega“, stoji u saopštenju francuskog tima.

Ta vest stiže pošto je vozač Meklarena Danijel Rikardo u petak bio pozitivan na koronavirus, zbog čega je propustio kompletna testiranja u Bahreinu. Australijanac je trenutno u izolaciji, ali se oseća bolje i plan je da on vozi naredne nedelje na otvaranju sezone, baš na stazi „Sakir“.

„Uveren sam da će biti spreman za sledeći vikend. Već se oseća bolje, ali kao što znamo potrebno je nekoliko dana za povratak u dobru formu. U pogledu rezervnih vozača, situacija je slična prethodnim godinama, imamo dogovor sa Mercedesom, ali i Pola di Restu na čekanju. Ali, opet, očekujem da će Danijel biti spreman“, rekao je šef ekipe Meklarena Andreas Zajdl.

Pre potvrde da će Pjastri biti pozajmljen Meklarenu ukoliko bude potrebno, De Vris bi bio jedina opcija za britanski tim u slučaju da se Rikardo ne oporavi, pošto Vandorne i Di Resta imaju obaveze u Sebringu.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje 20. marta Velikom nagradom Bahreina i kompletnu akciju ćete moći da gledate ekskluzivno na Sport Klubu HD.

Veliku nagradu Bahreina možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)