BBC: U F1 padok će moći samo vakcinisani

Formula 1 31. jan. 202213:331 komentar
Podeli:
Imago Sports

Kako je prvobitno najavio Tajms sada i BBC donosi saznanje iz Formule 1 da će svi koji imaju bilo kakve veze sa trkom i moraju da uđu u padok morati da budu vakcinisani protiv virusa korona.

To znači da će svi vozači, mehaničari, članovi timova, ali i pomoćno osoblje, predstavnici medija, organziatori, gosti koji prisustvuju trci morati da dostave dokaz da su vakcinisani protiv korone.

Ne očekuje se da ovo pravi problem bilo kom od 20 vozača Formule 1, s obzirom na to da su svi vakcinisani. Inače minule sezone je jedino vakcinacija bila obavezna za Veliku nagradu Sjedinjenih Država u Ostinu. SAD su tada zahtevale obaveznu vakcinaciju, a nešto slično bi svakako zahtevala i Australija gde će se voziti treća trka u 2022. godini.

Ostaju nepoznanice kako će se Formula 1 odnositi prema onima koji mogu da dobiju medicinsko izuzeće.

Formula 1 namerava da opusti mere koje se tiču kovid restrikcija na trkama, pa će biti manje testiranja i „mehur“ na trkama neće više biti toliko snažan.

U prethodne dve sezone je nekoliko vozača imalo koronu, a među njima su bilI Luis Hamilton, Serhio Peres, Šarl Lekler, Nikita Mazepin, Kimi Raikonen…

Komentari

Vaš komentar