Bez promena DRS zona u Džedi pred VN Saudijske Arabije

Formula 1 23. mar 202216:001 komentar
Podeli:
Staza u Džedi
AP Photo/Hassan Ammar

Drugo izdanje Velike nagrade Saudijske Arabije u Formuli 1 uključivaće sve DRS zone, koje su bile korišćene i na debiju ove staze u Svetskom šampionatu, u decembru prošle godine.

Tako će vozači još jednom imati priliku da tri puta u toku jednog kruga aktiviraju sistem za smanjenje otpora.

Prva DRS zona počinje na izlasku iz 19. krivine i traje sve do ulaska u krivinu broj 22. Kroz celu deonicu ide se punim gasom. Merna tačka za rastojanje između vozača nalazi se na izlasku iz krivine 17.

Druga zona počinje od ulaska u krivinu 25 i traje sve do poslednjeg, 27 skretanja. Ovaj deo se takođe uzima punim gasom, a baš tu su se prošle godine sudarili Maks Ferštapen i Luis Hamilton. Otkrivanje vremenske distance između vozača je na samom kraju prethodne DRS zone.

Treća i poslednja zona otvaranja zadnjeg krila biće na početku startno-ciljnog pravca, a koji počinje 170 metara po izlasku iz poslednje krivine. Pri ulasku u njega, biće otkrivena razlika između konkurenata u nedeljnoj trci. Najnovija trka je i jedina, čiji su se parametri promenili od prvog izdanja trke prošle godine.

Zid izlaska iz zavoja u koji je Ferstapen udario u kvalifikacijama, pomeren je oko metar i po unazad, što je dovelo do proširenja staze. Druge barijere su takođe pomaknute malo dalje od granica piste, ali je samo u 27. krivini promenjen njen obris.

Druga trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije startuje u nedelju u 19 časova na Sport Klubu HD. Treninzi počinju u petak, a trajaće i u subotu, kada su na programu još i kvalifikacije, od 18 časova.

Komentari

Vaš komentar