Binoto će propuštati trke u 2021, spremaće bolid za 2022.

Formula 1 27. feb. 202111:41
Podeli:
Matija Binoto
FIA/Handout via REUTERS

Šef Ferarija Matija Binoto je otkrio da će u 2021. godini ponavljati praksu koju je imao u prošloj sezoni i propuštaće neke trke Formule 1. On je inače trke vodio iz Ferarijeve centrale u Maranelu, a u ovoj godini će spremati bolid za 2022.

Prošle godine sam propustio trke na kraju, moram da rukovodim čitavom ekipom ne radi se samo o jednom trkačkom vikendu. Ima mnogo stvari u Maranelu, mnogo ljudi kojima treba rukovoditi i koordinisati. Ove godine ćemo imati 23 trke, biće dugačka i naporna sezona, posebno drugi deo. Postoji i veliki izazov za 2022. godinu i moja namera će biti da ne budem na svakoj trci u 2021„, rekao je Matija Binoto.

Ferari je u 2020. godini imao najgoru sezonu u skorašnjoj istoriji, a u 2021. menja svoju ekipu. Šarl Lekler će biti glavni vozač, dok će mu timski kolega umesto Sebastijana Fetela biti Karlos Sainc. Ferari mora da vodi računa o budućnosti i baš će to biti cilj i u 2021. godini.

Kada sam u Maranelu imamo virtuelnu garažu i biću u kontaktu sa stazom. Takođe će naš direktor trkanja biti na stazi. Ima mnogo iskustva i dokazao je da može da vodi ceo tim čitavog vikenda. Nemam problem sa tim izborom i lako mi je da propustim neke trke„, dodaje Binoto koji objašnjava svoju odluku da propušta neke trke.

Fokus će nam biti da razvijamo bolid za 2022. godinu. Biće to glavni cilj, nećemo provesti mnogo vremena na bolidu za 2021. godinu. Uvek postoji balans, ali moramo da napravimo izbor u nekom trenutku, ali 2022. je velika promena i postoje mnoge stvari koje moramo da razvijamo. Zato mislim da je važno da vidimo kako će se bolid ponašati na početku sezone„.

Komentari

Vaš komentar