Botas najbrži sprinter, a kreće poslednji u nedelju

Formula 1 11. sep 202117:15 > 17:3418 komentara
Valteri Botas
REUTERS/Massimo Pinca

Vozač Mercedesa Valteri Botas bio je najbrži u kvalifikacionoj sprint trci u subotu na stazi Monca posle 18 krugova, ali će u nedelju startovati poslednji na gridu zbog strateške odluke svog tima. Sa prve pozicije će u nedelju na glavnoj trci krenuti Maks Ferstaspen iz Red Bula, koji je bio drugi u sprintu.

Formula 1:

Bodove u Monci su osvojili još Maks Festapen (2), koji će dobiti pol-poziciju, i trećeplasirani Danijel Rikardo (1), a među prvih deset vozača posle 100 kilometara dugog sprinta našli su se još Lando Noris, Luis Hamilton, Šarl Lekler, Karlos Sainc, Antonio Đovinaci, Serhio Perez i Lens Strol.

Finac je vodio od starta do kraja, a bezbednosno vozilo je moralo da izađe na stazu posle izletanja Pjera Gaslija, ali je on preko radio-veze poručio svom timu da je dobro.

Botas, koji će od 2022. godine voziti za Alfa Romeo, posle kvalifikacija za sprint je takođe bio najbrži. Međutim, zbog odluke svog tima da iskoristi novu pogonsku jedinicu primoran je da trku u nedelju krene sa začelja grida.

Novi format sprint kvalifikacione trke debitovao je u julu na Silverstonu, a ovo je drugi put u istoriji slavnog šampionata da se vozi sprint trka.

Trka za Veliku nagradu Italije voziće se u nedelju od 15 časova uz direktan prenos na našim kanalima.

 

Komentari

Vaš komentar