Botas: Nisam kao Rozberg

Formula 1 15. jan. 202113:1111 komentara
Podeli:
REUTERS/Kamran Jebreili

Četiri godine Valteri Botas je član Mercedesa u Formuli 1. U tom periodu nije nijednom uspeo ozbiljnije da ugrozi klupskog druga Luisa Hamiltona, koji je dolazio do titule prvaka sveta.

Finac i pred početak nove sezone u prvi plan ističe klupski uspeh nego pokušaj da u konačnom zbiru bodova savlada Hamiltona.

Snaga našeg tima je što dobro funkcionišemo kao kolektiv. Naravno na stazi svako od nas želi što bolji rezultat, ali ne po svaku cenu. Znamo ako radimo zajedno, da će krajnji rezultat biti odličan. Ponekad je taj timski duh u našem sportu potcenjen. Najvažnije je da smo motivisani i da nema konflikta“, kaže Botas.

U novoj turbo-hibrid eri Hamilton samo u jednoj sezoni nije uspeo da se domogne titule. Tadašnji klupski drug Niko Rozberg osvojio je šampionat 2016. godine. Nemac je uspeo da pričom i igrama van staze poremeti Hamiltona i dođe do pehara.

Mnogo ljudi smatraju da treba da se promenim i počnem da se ponašam kao Niko Rozberg. Ja nisam Niko Rozberg. Više volim da pričam na stazi i u trkam se u duhu fer pleja. Poznajem dobro Luisa i ne bih imao nikakve koristi od nekih psiholoških igrica. Bez potrebe bih trošio energiju. Želim da pobedim na svoj način, u poštenoj i fer borbi na stazi. To je moj cilj“, rekao je Botas.

Komentari

Vaš komentar