Botas: Očekujem da se tokom leta reši situacija sa ugovorom

Formula 1 13. jun. 202114:284 komentara
Podeli:
Valtteri Bottas
Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd. Daimler AG FIA Pool via HOCH ZWEI

Vozač Mercedesa Valteri Botas nema ugovor za 2022. godinu, a ista je situacija i sa njegovim timskim kolegom Luisom Hamiltonom. Obojica očekuju da uskoro pregovaraju sa Mercedesom o nastavku saradnje, a Finac je u intervjuu za sajt Formule 1 rekao da očekuje da to bude u narednih nekoliko meseci.

Valteri kaže da još nije bilo nikakvih razgovora o novom ugovoru i da je to zato što je šampionat veoma zahtevan. Kaže da se trenutno svi fokusiraju na nastupe što je glavna stvar.

Doći će trenutak za pregovore. Nije ih još bilo, ali i vreme leti posebno kada imamo tri uzastopne trke u tri sedmice. Očekujem da u narednom mesecu počnemo da pričamo. Znam iz ranijeg iskustva da što pre to sredimo utoliko bolje za sve. Uskoro će doći vreme, ali ne još„, kaže Valteri Botas za portal Formule 1.

On očekuje da još nekoliko godina vozi u Formuli 1 i ubeđen je da ima šta da ponudi u najbržem cirkusu na svetu.

I dalje uživam u Formuli 1 i uživam u trkanju. Uživam kao u, na primer, mojoj prvoj godini sa Mercedesom. Imam još koju dobru godinu pred sobom. Osećam da mogu da napredujem u nekim segmentima. Daleko sam od najstarijeg vozača, tako da i dalje imam vremena u teoriji. Međutim ko zna šta budućnost donosi, idem vikend po vikend i videćemo„, kazao je Botas.

Botas u avgustu puni 32 godine, a aktuelna sezona mu nije baš najbolja jer je tri puta bio treći, dva puta se povukao sa trka, a u Azerbejdžanu je bio tek 12. To ga stavlja tek na šesto mesto u generalnom plasmanu.

Komentari

Vaš komentar