Bred Pit sa šefovima timova o F1 filmu

Formula 1 22. okt 202212:21
REUTERS/Ricardo Arduengo

U planu je snimanje filma o Formuli 1, a baš zbog toga je na stazi u Ostinu Bred Pit sa ostalim producentima. Film bi trebalo da liči na Top Gan i režiraće ga baš čovek koji je radio poslednji film iz tog serijala Džozef Kosinski.

Od kako je u vlasništvu Liberti medije iz SAD, Formula 1 se definitivno otvara mnogo više ka američkom tržištu. Ne samo što Amerikanci menjaju pravila kojima pokušavaju da izmene sport i učine ga zabavnijim i ne samo što dovode sve više trka u Sjedinjene Države već publici ove trke približava kroz Netfliksov serijal „Drive to survive“.

Sada je u planu i snimanje filma o Formuli 1 kog će režirati Džozef Kosinski, a producent je Džeri Brukhajmer. Scenario je pisao Eren Kruger, a priča će pratiti vozača veterana koji pomaže mladom vozaču čije vreme u F1 tek dolazi.

Očekuje se da Formula 1 izađe u susret producentima i da snimanja budu baš na stazi, da se koriste scene iz trka i da se pravi automobili Formule 1 koriste za snimanje. Zbog toga su u Ostinu svi šefovi timova Formule 1 razovarali sa Pitom i Brukhajmerom. Snimaće se čak i tokom trkačkih vikenda, jer producenti vide upravo scene iz stvarnih trka kao krucijalne za film.

„Samo 20 je vozača Formule 1 na svetu. To je jedan od najekskluzivnijih klubova koji postoje. Biće zabavno, jedinstven je izazov shvatiti kako da snimimo film. Iskustvo sa Tomom Kruzom i snimanjem Top Gana će koristiti“, rekao je režiser Kosinski.

Poslednji put je jedan holivudski film snimao scene u Formuli 1 1976. godine. Radi se o filmu Bobi Dirfild u kom glumi Al Paćino, a u susret producentima je izašla ekipa Brabama koju je vodio Berni Eklston.

Jedan od producenata ovog filma će biti i Luis Hamilton.

Komentari

Vaš komentar