„Da, ima gorih stvari nego biti sin milijardera, ali…“

Formula 1 11. dec. 202017:18 > 17:224 komentara
Podeli:
Lens Strol
Photo by Russell Batchelor - Pool/Getty Images

Vozač u Formuli jedan Lens Strol od prošle sezone deo je Rejsing pointa, tima koji je delom u vlasništvu njegovog oca, milijardera Lorensa Strola. Lens kaže da su na njega tokom života uticale priče da je tu gde jeste zbog oca.

Strol ima 22 godine, dvaput je ove sezone bio na podijumu, uključujući i prošlonedeljno treće mesto na Velikoj nagradi Bahreina.

„Shvatam da ima gorih stvari na svetu nego biti sin milijaredera, priznajem to… Formula jedan je ekstremno skupa. Mnogo je talentovanih vozača koji nisu uspeli jer nisu imali finansijsku podršku – to je tužno, ali to je naš sport. Sa mnom je isto bilo od starta – čak i kada sam kao dete vozio karting, maltretirali bi me zbog moje porodice, govorili mi da je meni lako. Navikao sam se još kao dete i uvek sam mislio da treba da govorim na stazi, a da je ostalo samo buka, deo cirkusa. Moram te priče da iskoristim kao pogonsko gorivo, da dokažem ljudima da nisu u pravu“, kaže Strol za BBC.

Ako su mu porodične finansije i uticaj obezbedile rani pristup svetu trka, Strol naglašava da je njegova misija oduvek bila da svojim nastupima ostane u tom svetu.

Lens Strol
Photo by Giuseppe Cacace – Pool/Getty Images

Momak rođen u Montrealu zaljubio se u brzinu sa šest godina, voli i skijanje i golf, igrao je i amerčki fudbal i hokej, ali trke ga ipak najviše uzbuđuju.

„Probudio bih se u nedelju ujutru u Kanadi i uključio bih trke Formule 1. Bio sam veliki navijač Mihaela Šumahera – on je pobeđivao dok sam ja odrastao, ugledao sam se na njega. Dobio sam mali karting, postavili smo čunjeve na parkingu i vozio bih satima svakog dana. Tako je počelo“.

Kao i mnogi pre njega, vozio je karting, bio je šampion u Formuli 4 i Formuli 3, ali zasad u Formuli 1 nema uspehe koje je priželjkivao.

„Moj cilj jeste i uvek je bio da postanem svetski šampion. Siguran sam da je to cilj svima nama“.

Uprkos tome što je odrastao uz Šumahera, Strol smatra da sedmostruki šampion Luis Hamilton zaslužuje zvanje najvećeg svih vremena.

„Pol-pozicije, pobede u trkama… Nema tu rasprave, statistika kaže da je Luis najveći“.

Komentari

Vaš komentar