Da li Hamilton namerno odlaže svoj novi ugovor?

Formula 1 25. jan 202311:306 komentara
Clive Mason/Getty Images

Sedmostruki svetski šampion Formule 1, Luis Hamilton odlaže potpisivanje novog ugovora sa Mercedesom, što će se najverovatnije desiti u toku sezone.

Razlog tome je što Britanac želi da vidi za šta će biti sposoban novi automobil tima W14, kako ne bi ponovio fijasko iz 2022, kada je Mercedes od starta bio u podređenom položaju u odnosu na Red Bul i Ferari, pa je ekipa odnela samo jednu pobedu u celoj godini.

Hamiltonov trenutni ugovor sa Mercedesom traje do kraja ove godine, a on i šef tima Toto Volf su nekoliko puta rekli da nemaju nameru da odlažu pregovore i da se očekuje, da će novi dogovor postati činjenica krajem zimske pauze. U medijima su se čak pojavile informacije o novcu koji će Hamilton dobiti po novom ugovoru, ali je tim objasnio da stvarni pregovori zapravo još nisu ni počeli.

Povezane vesti

Mercedes insistira da se novi ugovor potpiše što je brže moguće, kako bi se osigurala stabilnost vozača u narednih nekoliko sezona. Sa druge strane, Luis želi da vidi kako će proći početak i kako će teći novi ciklus razvoja Mercedesovog automobila, pošto po njemu W13 ne bi smeo dugo da ostane u novom bolidu.

Informacije „London Insajdera“, koji opet nije najpouzdaniji izvor informacija, potvrdilo je nekoliko radio stanica na Ostrvu i sumnja se da je kompletna priča iz Breklija ipak tačna. Na sve ovo, stigle su i potvrdne informacije od izvora bliskih Hamiltonu.

Sezona 2022. pokazala se kao najneuspešnija u Hamiltonovoj F1 karijeri, uz podatak da nije stigao do pobede i da je njegov klupski kolega Džordž Rasel sakupio više bodova od njega.

Komentari

Vaš komentar