Dejmon Hil: Loša procena Ferstapena ili proračunat potez

Formula 1 13. sep. 202114:02 > 15:0516 komentara
Podeli:
Hasan Bratic/picture-alliance/dpa/AP Images

Dejmon Hil je posle Velike nagrade Italije za Skaj govorio o udesu u kom su učestvovali Maks Ferstapen i Luis Hamilton. Deluje da Britanca sve podseća na 1994. godinu i poslednju trku u Adelejdu kada ga je Mihael Šumaher izbacio i sebe i njega sa trke. Bio je to istorijski događaj u Formuli 1, a mnogi tvrde da je Šumi ovo uradio namerno kako bi došao do titule.

Hil i Šumaher su u Adelejdu vodili veliku bitku dok Nemac nije Birtanca izbacio sa staze i iz trke. Posle tog kontakta odustali su obojica pa je Mihael osvojio titulu sa 92 boda, dok je njegov najveći rival te sezone imao 91. O sličnoj temi sada priča Dejmon Hil koji brani svog zemljaka Luisa Hamiltona.

Moram da kažem, kada gledam Maksov povratak na Luisa u prvoj krivini, to nikako nije moglo da mu prođe. Morao je da se povuče kao što je Luis uradio u drugoj šikani pre toga da bi izbegao incident. Jedini zaklučak je bio da je on možda mislio kako mora da izbaci Luisa„, rekao je bivši šampion iz 1996. Dejmon Hil.

Ne želim da mislim ovako o bilo kom vozaču, ali mislim da je ovo bila ili loša procena ili sračunat potez kako bi se sudario sa Luisom. Jaka je ovo izjava i ne volim da optužujem bilo koga da je to uradio ali on ima prednost u bodovima i ovde je trebalo da pobedi Mercedes. Maks je izašao kao lider šampionata„, dodao je Hil.

Zbog ovog udesa Maks Ferstapen dobija kaznu i u Rusiji će startovati tri pozicije unazad u odnosu na onu koju bude ostvario u kvalifikacijama.

Komentari

Vaš komentar