Đovinaci napušta tim Alfa Romea, stiže mladi Kinez

Formula 1 16. nov 202110:45 > 10:503 komentara
Hamad I Mohammed/Pool via REUTERS

Italijanski vozač Antonio Đovinaci na kraju sezone će napustiti tim Alfa Romea, zvanično je saopšteno u utorak.

Nikada nije lako oprostiti se od vozača, pogotovo u ovom slučaju, jer je Antonio dugo bio deo tima. Pamtićemo dobra vremena i izvući pouke iz loših. Želimo Antoniju sve najbolje u budućnosti“, poručio je šef tima Frederik Vasur.

Italijan je bio deo tima Alfa Romea od 2019. godine.

Njegovo mesto zauzeće mladi Guanju Džo, koji će debitovati u Formuli 1 i tako postati prvi kineski vozač u najbržem karavanu sveta.

„Od detinjstva sam sanjao da stignem do vrha u sportu koji volim. Privilegija je što ću karijeru u Formuli 1 početi u ovom kultnom timu, koji je uveo toliko mladih talenata u ovaj sport. Osećam da sam dobro pripremljen za veliki izazov koji je ispred mene. Cilj za narednu sezonu biće da učim što više i što brže. Želim da zahvalim timu na ovoj prilici. To što sam prvi kineski vozač u Formuli 1 je istorijski uspeh. Znam da će mnogi polagati nade u mene, a shvatiću to kao motivaciju da postanem bolji i postignem više“, rekao je 22-godišnjak.

Prethodno je saopšteno da je Valteri Botas potpisao višegodišnji ugovor sa Alfa Romeom. Finac će zameniti Kimija Raikonena, koji završava karijeru na kraju sezone.

Komentari

Vaš komentar