„Dobili smo garancije da će vozači F1 biti bezbedni“

Formula 1 25. mar 202222:55 > 23:473 komentara
Podeli:
Velika nagrada Saudijske Arabije
DPPI Panoramic _V2_0284 via Guliver

U petak je u raketnom napadu pogođena rafinerija koja se nalazi samo 20 kilometara od staze u Džedi na kojoj je za nedelju zakazana trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije. Uprkos činjenici da se sa staze jasno video dim, kao i da se vazduhu osećao miris nafte, drugi slobodni trening je održan u petak sa 15 minuta zakašnjenja, a za sada nema promena u održavanju ostalih delova trkačkog vikenda – trka je planirana za nedelju.

Igrači i šefovi timova i dalje razgovaraju o tome šta je najbolje učiniti posle napada na postrojenje kompanije Aramko, a izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali obratio se novinarima zajedno sa predsednikom FIA Mohamedom Bin Sulajemom.

Formula 1:

„Dobili smo apsolutne garancije od strane države da je bezbednost vozača na prvom mestu. Bez obzira na razvoj situacije, bezbednost je osigurana. Lokalni zvaničnici su u velikom broju prisutni, oni uživaju u trkama, a tu su i njihove porodice, tako da su aktivirani svi bezbednosni sistemi koji su neophodni. Uvereni smo da je sve bezbedno i moramo da verujemo lokalnim vlastima po tom pitanju. Mi ćemo stoga nastaviti sa planom održavanja treninga, kvalifikacija i trke“, rekao je Stefano Domenikali.

Medijima se obratio i Ben Sulajem.

„Napadi Huta za mete nemaju civile i stazu – oni su napali infrastrukturu. Naravno da smo proverili sve podatke, ali dobili smo uverenja da se ništa neće dogoditi“, izjavio je predsednik FIA.

„Bio je to dobar sastanak – ovo je verovatno najbezbednije mestu na kojem trenutno možete biti u Saudijskoj Arabiji. Šefovi timova jednoglasno su doneli odluku da se sve održi po planu“, rekao je posle sastanka prvi čovek Mercedesa Toto Volf.

U petak kasno uveče sastanci i dalje traju, a navodi se da je razlog za to činjenica da vozači osećaju veliku zabrinutost za svoju bezbednost, uprkos garancijama.

Kvalifikacije u subotu počinju od 18 časova po srednjoevropskom vremenu. Direktan prenos moći ćete da pratite na Sport klubu HD.

Komentari

Vaš komentar