Dogovor sa Mercedesom: Meklaren može da računa na Šumahera

Formula 1 2. feb 202316:082 komentara
Mik Šumaher
Bryn Lennon/Getty Images

Rezervni vozač Mercedesa Mik Šumaher biće na raspolaganju i Meklarenu, saopštio je tim iz Vokinga.

Meklaren koristi Mercedesove pogonske jedinice nekoliko sezona i dva tima su postigla dogovor o ustupanju usluga rezervnih vozača. Nemački tim je i prethodnih sezona stavio svoje rezervne i test vozače na raspolaganje ekipama koje koriste njihove agregate, te su Meklaren, Vilijams i Aston Martin prošle godine mogli da računaju na Nika de Vrisa i Stofela Vandorna.

Formula 1:

Šumaher je ostao bez sedišta u Formuli 1 posle završetka saradnje sa Hasom, pošto se američki tim opredelio da 23-godišnjaka zameni iskusnijim Nikom Hilkenbergom. Nemac se priključio Mercedesu kao rezervni vozač u nedostatku boljih opcija, ali je šef te ekipe Toto Volf već naglasio da nemački tim neće stajati na putu Šumaheru ukoliko dobije ponudu da ponovo bude aktivan vozač u karavanu.

Meklaren je pretrpeo velike promene – Andreas Zajdl je napustio tim da bi postao direktor Zauber grupe, pa je na njegovo mesto promovisan Andrea Stela. Saradnja sa australijskim vozačem Danijelom Rikardom je prevremeno raskinuta zbog razočaravajućih rezultata, pa će timski kolega Landu Norisu naredne sezone biti novajlija Oskar Pjastri.

Tim iz Vokinga je prethodnu sezonu završio na petoj poziciji u konkurenciji konstruktora sa 159 bodova, dok je titulu osvojio Red Bul sa 759.

Šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Bahreina 5. marta i moći ćete da ga pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar